Friday, November 2, 2012

[56] tiBa"

Salam my dear,

 Hari ni ina last keje kat UNIKL MITEC :) ....heee.

okey, setelah lama meninggalkan dunia b2b, maka dengan ini ina akan update balik pasal b2b. senyyuuuuummmmmm...... :) ooyyeeaahhhh.. mesti u all tertanya-tanya ada ke orang nak tanya?? haha kenapa menyepi pasal preparation b2b. okeh, ni jawapannya.. SEBAB
1. asyik tukar tarikh
2. sambung study
3. xde mase nak fikir sbb asyik fikir study je
4. xde mood (bole??)


 sekarang ni, da nak abis study so dah boleh fikir kawen...yeyyyy. amboi seronok nyer.

Sebagai seorang yang kreatif dan inovatif (perasan), bersemangat nak buat D.I.Y untuk persiapan kawen. WALAUPUN lom ade tarikh lagi...haha. kalau baca mantan b2b yang buat D.I.Y last minit mesti bnyak problem n D.I.Y jadi buruk..

Okey...bertemu lagi nanti.. =)










Thursday, November 1, 2012

[55] hanya untuk kamu

salam,

Lirik Lagu Selalu Milikmu

Ku Mencintaimu setulus hatiku
memilikimu anugerah untukku
Namun kau tak tahu
Hatiku hanyalah untukmu

Mencintaimu sepenuh jiwaku
memilikimu bahagia untukku
Namun kau tak tahu
Hatiku hanyalah untukmu

Meskipun kita berbeda
namun ku ingin kau mengerti
bahwa sebenarnya ku tak pernah mampu
jauh darimu

Meskipun kita berbeda
namun ku ingin kau mengerti
bahwa sebenarnya ku tak pernah mampu
jauh darimu

Ku mencintaimu sepenuh jiwaku
memilikimu oohh bahagia untukku
Namun kau tak tahu
hatiku hanyalah untukmu

Akankah kita kan bersatu
Jalani cinta ini

Meskipun kita berbeda
namun ku ingin kau mengerti
bahwa sebenarnya ku tak pernah mampu
jauh darimu






Wednesday, October 31, 2012

[54]seSungguHnya.....

Salam..

sesengguhnya, saya gembira apabila melihat awak gembira..

apa yang saya lakukan hanya untuk Allah S.W.T...

:D




Monday, October 29, 2012

[53] update laju2..

salam..

nak beritahu, tadi dpt call dari BFF cik ryna n sok start kerja kt UNIKL MITEC..
hello..cuti sem seminggu pun kerja ke??

rezeki datang, jangan tolak..ALHAMDULILLAH TQ ALLAH..
kesian kat cik ryna, banyak sangat kerja. meh cik lina tolong ya..
so ina akan bekerja dari sok sampai jumaat.
just buat yang terbaik untuk diri sendiri dan orang disekeliling ina..
Amin Ya Rabb..

 
 



[52] Resepi CHOC MOIST CAKE senang

Salam,

selamat petang,

hari ini ina nak share 1 resepi kek coklat lembab..a.k.a choc moist cake, kek ni sangat2 lembab n soft n sedap sangat2.. ina dapat dari blogger kesayangan ina, kak ana. nak review resepi leh klik kat sini. cara buat kek ni pun senang n cepat siap. adik lelaki ina pon reti buat....sangat senang.

Bahan-bahannya:
4 biji           telur -dikocok dalam mangkuk
1 tin            susu cair
1 sudu teh   esen vanila
1 1/2 buku   butter-(375gm)
2 cawan      gula kastor
1 cawan      serbuk koko
2 cawan      tepung gandum
1 sudu teh   baking powder
1 sudu teh   soda bikarbonat

Cara-cara membuatnyer..:

mula-mula ina ayak tepung + serbuk koko + baking powder + soda bikarbonat.














lepas tu cairkan butter dalam periuk/kuali














then masukkan susu cair

selepas tu masukkan gula dan esen vanila
 
 
apabila semua sudah sebati, boleh la angkat.
kemudian, masukkan telur yang sudah dikocok.
pas tu masukkan tepung and d geng yang sudah di ayak.
jadi la begini...tarraaaa
 
boleh la dimasukkan ke dalam loyang yang bersesuaian..
jagan lupa loyang 2 perlu digriskan dengan butter.
 
 
boleh la hias atasnya dengan almond, kekacang, choc rice or ape2 je yang anda suka...
wweeeee~
kukus selama sejam... :)
 
-siapppppp-
 
 
 
SELAMAT MENCUBA...mmg sedap. takkan menyesal...hihi



 





















Sunday, October 28, 2012

[51] Sibuk Amat...


Assalakualaikum..

post hari tu awal bulan 9 dan sekarang dah hujung bulan 10.... mmm...lamanya tak update blog ni. selalu je buka tapi untuk blog walking je....yup, xnak terlepas update dari blog yang ina follow..haha. last ina update, ina dah nak berhenti kerja kan n nak balik UPSI kan. Sekarang ina tengah cuti semester, wahhh...maksudnya ina dah 7minggu berkuliah. setiap minggu balik JB, hanya 3kali tak balik JB.. haha....rindu encik tunangan..

semester ni banyak sangat assignment, so memang tak ada masa nak update blog. assignment..assignment dan assignment.. memang TERBAEEKK... tiada apa yang di fikirkan hanya "TAK SABAR NAK HABISKAN SEMESTER NI" pas ni praktikum n then terus mengajar..

banyak juga kisah pahit n manis, sangat-sangat banyak..

sekarang nk bawak ibu g uma kak ju... nanti sambung lagi ya..

tak terlewat nak ucap, 

"SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA"

:D




Thursday, September 6, 2012

[50] menghiTung Hari....oh harI....

Assalamualaikum n selamat pagi...

hari oh hari...
kenapa dengan hari?
n kenapa mengapa menghitung hari?

sebab..
esok last kje kat UNIKL MITEC..

n

ari ahad da kne balik UPSI, Tanjung Malim....

uuuwwwaaaaa....
kepala pening fikir menu utk open house mlm ni n marhaban ya Syawal utk malam esok di umah baru ku...
pengalaman baru..
nnt i hapdate lg ye yayang...muuaaahhhh

Saturday, September 1, 2012

[49] ReviEw RAYE 2012

salam

tak nak membebel banyak. jom layan pic raye nih...huuuu

family kak long ku

shafiq n dayangsss
me n lovely sista + baby huda tdo


aksi renang husna


with my lurvly fren <3

n
n
n
n
n
n
n
n
n
n
n
n
n
n
n
n
n
n
n
n
n
n
n
n
n
n


-=with LOVELY EN.TUNANGAN=-
BERAYE KT jUSCO tEBRAU cITY


see u soon....muaahhhhhhh




[48] september.....

Salam n selamat pagi..



uuuuwaaaaaa.......hari ni 1st September???



 means tinggal 8ari je kat JB. da kene balik Tanjung Malim.... tak nak balik boleh tak??
mmmmm......tinggal 8ari je nk bersama-sama en.tunangan n my parents. rse mcm sekejap je cuti 3bulan....huh!

arini still bekerja di UNIKL...kje lom siap.
doakn ina siapkn kje ni secepat mungkin...baju lom packing lg... xtercapai dek akal ku..uwa... :(((

Friday, August 31, 2012

[47] Merdeka day!!!

assalamualaikum...

arini 31 Ogos 2012... Hari Merdeka Malaysia Yg Ke-55... YYyyyeeeyyyyyyYYYYyyyyyy!!


yeeeyyyyyy tak bermakna CUTI n duk depan tv tengok perarakan di Dataran Merdeka ye kawan-kawan. Ni ina kat opis UNIKL MITEC ya.....tengah buat kerja yang bertimbun-timbun..... seronok tau. jangan jelouse ye kawan-kawan....hahahahaa.

En.Tunangan pun kerja arini, so mari kita pong kerja ya kawan-kawan.....

ni la bangunan opis ina......ayuuhhhhh bekerja...

daaaa...jumpa dilain entri ya..

MERDEKA...MERDEKA...MERDEKA...


Wednesday, August 22, 2012

Friday, August 10, 2012

[45] penghujung RAMADHAN

Salam kawan2...

wah.....kita semua dah berada dipenghujung RAMADHAN.. macam sekejap je rase puase tahun ni. next week da RAYA.....

tapi sejak 2-3 tahun kbelakangan ni memang tak de mood nk beraya. baju raya pon tak beli. pakai je baju yang ade. kasut raya?? lagi la tak beli.. pakai je apa yang ada..

tinggal seminggu je nak beRAYE tapi persiapan untuk famili xsiap lagi.. rase kelam kabut. ape-ape pon kne steady.. buat satu-satu..



-=checklist=-
* jahit langsir pintu uma ma
* jahit langsir bilik belakang n dapur uma ina
* jahit langsir uma izi (adik en.tunangan)
* jahit baju sedara en.tunangan 2helai
* kemas uma
* buat kuih raya

@_@......fening terus...hihi

part kuih raya 2.. ina xmo wt kuih rye same ngn thn lepas. tahun ni nak buat kuih raye yang tak pernah buat.
n prefer ambik resepi kt blog daripada ambik kt majalah (padahal ma da bli bnyk buku resepi n majalah) bukan nk berlagak xmo tgk buku, tapi kalau tgk blong lebih menyedapkan hati sebab blogger terangkan 1 per 1 langkah n hasil... lebih puas hati kn..kn..

antara blog2 yang telah meragut diri ini utk di'cobai' resepi nye....
1. Mat Gebu-yang sangat rajin meng'update' blog n resepi yg sedap2
2. Kak Azlita-yang sngt teliti dalam menyediakan juadah
3. Kak Ana-yang sngt cantik rumah nye sampai msk majalah n rajin bg resepi masakan

banyak lg sebenarnye tapi tak larat nak link kn..nnt ade mase ina link kan lagi ya...
sangat teruja dgn ibu2 yang sbuk bekerja n mengemas rumah n memasak n ade mase update blog..teringin nk jadi macam mereka..

InsyaAllah 1ari nnt akn seperti mereka...perlu disiplin yang tinggi... weeeeee

salam Ramadhan kawan2..

jumpe di lain entri... daaaaa

Friday, August 3, 2012

[44] I'm here!!!!

assalamualaikum...

where am i??  huhu...

-=I'M HERE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!=-

_-**Universiti Kuala Lumpur (MITEC), Sri Alam**-_

wat ape kt sni? kje part time jd temp clerk...

sian lak cik Ryna xde pembantu, meh la aku jd pembantu dia..
so, 30 Julai ari 2 ina start kje.. masuk arini da 5ari ina kje + ngadap bank recon dari 2008 - 2009...
kne siapkn bank recon ni sampai 2012...
ade lg 3tahun nk ngadap bank recon nih.. Moh Kita..

hahahaha....engineer yg nga study Diploma Pendidikan wat kje Finance..... TERBAEEKKKK!!..

jmpe lg nanti... daaaa

Wednesday, July 25, 2012

[43]malassss...

Assalamualaikum.. N salam ramadhan...

Arini da 5ramadhan..bersamaan 25julai.
Harapan utk mengupdate blog sekerap mungkin suda hancur berkecai..hAha.
Rjin jenguk je tp MALAS nk update.

So many things happend but xkuase nk nulis..

Td g cek darah utk saringan HIV, Alhamdulillah..brjln lncar.
N dpt call dr unikl, Alhamdulillah dpt job.. Try my best..

Doakn ina ya..

Sunday, June 3, 2012

[42] hye june..... edisi study mood~

salam..

faster n short enteri...

br je bersemangat nk update blog bln mei...rupe2 nye xberkesempatan gak.. tup2 da masuk jun....
sngt cpt masa berlalu..

now at Perpustakaan Tuanku Bainun, UPSI..
study hokeh...
exam 5,6,7,11,12,13 jun....
study jgn xstudy..

wish me luck ye kawan2...

~study + asyik teringat kt en.tunangan yg jauh jer~
uuuuwwwwwwwwwwwaaaaaaaaaaaa
xsbr nk abs exm n cuti panjang..

lebiu... <3


Friday, May 25, 2012

[41] hey MEI....

Assalamualaikum...

wahh....da masuk mei ke???
mmm...lme giler x update blog nih..
sorry ye yayang blog....bkn xnk update.
but...xde mse nk update..huuuuuu
(too much assignment n presentation)

n...bnyk sngt cerite nk share, tp xtau nk cite mn 1..hihi

okeh...bg ina wt draft dlm storyboard okeh..
huhu...
jmpe lg jp lg k....

daaa.....







hye utk cuci mata.... <3

Monday, April 2, 2012

[40] FuLL

assalamualaikum...
slmt mlm n tgh mlm..uhuuuu

ina rse ni la weekend yg panjang di Tanjung Malim...
rse lmbt tol mse berlalu..

aktiviti hujung minggu??

klas habis khamis kul 11.00 pg.. perjalanan ke kl...
bersama kak puteri, reza, jai n fuad..

pilot n co-pilot


mmg tragis la kn.. g time square tp xde kdai buku MPH..

okeh, crew2 di TS


so g BB Mall.. still xde MPH..
then, we go 2 KLCC nk g Kinokuniya...
bru pegang buku da kne kluar dr KLCC.. so bad :(
ade kebakaran di restoran tingkat 1...

sume org berpusu-pusu turun ke lapangan klcc

mmm...ramai x org?? sngt ramai hokeh

uma terbakar panggil bomba..pon bnyk...

kami yg kt luar ni pening...sbb xleh bli buku 1 hal...
kete kt car park ground floor..ape cite beb...??
so, ambik short cut... (short cut la sngt) pns beb....

wlpn pns, dpt gak kluarkn kete..selamat dr kebakaran

kami pon beralih arah ke MIDVELLY...
mmm...ape2 pon, sbb da pnt berjalan...mari kite makan...weeeeeeeeeeee~! (lapo giler beb)

muka2 kelaparan.. (pic tuan tanah xde) haha

lps 2 misi menyerang MPH MIDVELLY...

sye da ngntuk.... nnt ina sambung di episode FuLL 2 hokeh..
nite :)



Tuesday, March 20, 2012

[39] next entry of UPSI

assalamualaikum kwn2...

sesi meng'update' entry..weee...

semenjak 2 menjak da bwk broadband ni, bru la active  meng'on9'..huhu. seronok, sbb xrse sunyi sngt... ramai kwn2 fb n blog...

sedar n xsedar, rupe2 nye da sebulan ina study kt UNIVERSITI PENDIDIKAN SULTAN IDRIS (UPSI).. Alhamdulillah sumenye berjalan lancar.. bnyk gak assignment n presentation yg da selesai. n BANYAK LAGI assignment n presentation yg sedang beratur panjang...wuuuuu... :(

stakat ni, 2minggu sekali mesti balik jb...huhu. kangen deh... kalau xblk jb pon, kadang2 blk uma kak long di shah alam. mmmm.....duk jauh dr fmly ni kn, mcm2 ragam... kalau kt uma, time demam, mst ma duk sebelah... nk ape je sume ma tlg wt kn... ni duk jauh... harapkn cousin n kwn2 serumah je la....

miss my mum

miss my incik tunagan juge

ok..nk g mandi manda...kul 8 ade lab...

jumpe lg di next n3...daaaaa




_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://html.expresso.me/smileys

Friday, March 9, 2012

[38] hampir SEBULAN...

assalamualaikum n slmt pagi...

pagi jumaat yg nyaman di sisi BANJARAN TITIWANGSA....
(xsangka dpt sambung study berhampiran ngn banjaran ni)



tasik PROTON CITY, tmpt ina slalu jogging... :)




jumaat?? mmg xde class...seronok sngat.. ape yg seronok, ina pon xtau..huh.
knape ina da lme xhupdate blog ni?? sbb xde tenet... so bored.


okeh...lg 3ari genap la sebulan ina stay kt TANJUNG MALIM, PERAK ni... rse terlalu cpt mase berjalan. assignment sngt bnyk n sumenye memerlukan daya penghafalan. no more calculation like my degree. try my best 2 catch it.... (doakan saya ye)

hujung minggu pertama di TANJUNG MALIM... slame ni asyik blk jb n blk shah alam je...kih3. so, weekend ni kne siapkn assignment n study.

nk share sikit gmbr2 kt sni... :)

dr TANJUNG MALIM ke TBS, naik train..

orentasi + on9 kih3...dress up black n white b4 ikrar

my first presentation

group partner yg sempoi
dr kiri: kak puteri, sye, fuad n peh

2 lg sorg my group partner : reza

okeh..nnt ade kesempatan ina hupdate lg ye...

p/s: ma n ayah da sebok wt persiapan utk ina kawen... tp ina xfikir ape2 lg. sebok ngn assignment.. mmm...bile nk start wt bunge telur nih?????? 









_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://html.expresso.me/smileys