Friday, August 31, 2012

[47] Merdeka day!!!

assalamualaikum...

arini 31 Ogos 2012... Hari Merdeka Malaysia Yg Ke-55... YYyyyeeeyyyyyyYYYYyyyyyy!!


yeeeyyyyyy tak bermakna CUTI n duk depan tv tengok perarakan di Dataran Merdeka ye kawan-kawan. Ni ina kat opis UNIKL MITEC ya.....tengah buat kerja yang bertimbun-timbun..... seronok tau. jangan jelouse ye kawan-kawan....hahahahaa.

En.Tunangan pun kerja arini, so mari kita pong kerja ya kawan-kawan.....

ni la bangunan opis ina......ayuuhhhhh bekerja...

daaaa...jumpa dilain entri ya..

MERDEKA...MERDEKA...MERDEKA...


Wednesday, August 22, 2012

Friday, August 10, 2012

[45] penghujung RAMADHAN

Salam kawan2...

wah.....kita semua dah berada dipenghujung RAMADHAN.. macam sekejap je rase puase tahun ni. next week da RAYA.....

tapi sejak 2-3 tahun kbelakangan ni memang tak de mood nk beraya. baju raya pon tak beli. pakai je baju yang ade. kasut raya?? lagi la tak beli.. pakai je apa yang ada..

tinggal seminggu je nak beRAYE tapi persiapan untuk famili xsiap lagi.. rase kelam kabut. ape-ape pon kne steady.. buat satu-satu..



-=checklist=-
* jahit langsir pintu uma ma
* jahit langsir bilik belakang n dapur uma ina
* jahit langsir uma izi (adik en.tunangan)
* jahit baju sedara en.tunangan 2helai
* kemas uma
* buat kuih raya

@_@......fening terus...hihi

part kuih raya 2.. ina xmo wt kuih rye same ngn thn lepas. tahun ni nak buat kuih raye yang tak pernah buat.
n prefer ambik resepi kt blog daripada ambik kt majalah (padahal ma da bli bnyk buku resepi n majalah) bukan nk berlagak xmo tgk buku, tapi kalau tgk blong lebih menyedapkan hati sebab blogger terangkan 1 per 1 langkah n hasil... lebih puas hati kn..kn..

antara blog2 yang telah meragut diri ini utk di'cobai' resepi nye....
1. Mat Gebu-yang sangat rajin meng'update' blog n resepi yg sedap2
2. Kak Azlita-yang sngt teliti dalam menyediakan juadah
3. Kak Ana-yang sngt cantik rumah nye sampai msk majalah n rajin bg resepi masakan

banyak lg sebenarnye tapi tak larat nak link kn..nnt ade mase ina link kan lagi ya...
sangat teruja dgn ibu2 yang sbuk bekerja n mengemas rumah n memasak n ade mase update blog..teringin nk jadi macam mereka..

InsyaAllah 1ari nnt akn seperti mereka...perlu disiplin yang tinggi... weeeeee

salam Ramadhan kawan2..

jumpe di lain entri... daaaaa

Friday, August 3, 2012

[44] I'm here!!!!

assalamualaikum...

where am i??  huhu...

-=I'M HERE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!=-

_-**Universiti Kuala Lumpur (MITEC), Sri Alam**-_

wat ape kt sni? kje part time jd temp clerk...

sian lak cik Ryna xde pembantu, meh la aku jd pembantu dia..
so, 30 Julai ari 2 ina start kje.. masuk arini da 5ari ina kje + ngadap bank recon dari 2008 - 2009...
kne siapkn bank recon ni sampai 2012...
ade lg 3tahun nk ngadap bank recon nih.. Moh Kita..

hahahaha....engineer yg nga study Diploma Pendidikan wat kje Finance..... TERBAEEKKKK!!..

jmpe lg nanti... daaaa